Nederlands . Français  Index
 Zo zag u de wereld nog nooit  EIS ALTIJD
 KWALITEIT

PRODUCTEN . productieproces

Productieproces: aluminium

Voorbehandelen
Bijna uniek in België is dat Veralu zijn profielen volledig binnenshuis behandeld. Reinigen, beitsen, chromateren en poederlakken of anodiseren gebeurt enkel met de eigen zorg voor kwaliteit. Bij alle profielen worden tussen binnen- en buitenkern polyamidestrippen aangebracht. Hierdoor wordt condensatievorming achteraf zo goed als vermeden en krijgt het eindproduct een extra isolerende werking mee! Poedercoating zorgt voor een onvergelijkbare en milieuvriendelijke lakkwaliteit.

Verwerken
Computerintelligentie speelt een heel belangrijke rol bij Veralu. Daarbij worden de resultaten van de opmeting omgezet naar machinetaal. Het resultaat zijn optimaal afgewerkte profielen, volledig in overeenstemming met de specifieke wensen van de klant. Hoogtechnologische CNC-gestuurde machines met drie-dimensioneel werkende freeskoppen garanderen precisiewerk.
In dit stadium is het volledige project klaar in losse onderdelen.

Samenvoegen
Nadat alle stijlen van het raam voorzien zijn van de EPDM-dichtingen worden de hoeken voorzien van een speciale lijm en samengeperst in een vierhoekspers. Daarna zaagt men de glaslatten. Het raam of de deur nadert zijn voltooiing.

Monteren
De vaste kaders, opengaande delen en toebehoren worden als laatste samengevoegd, alvorens de afgewerkte producten naar de werven of afnemers vertrekken. Daar zorgen eigen plaatsingsploegen of een erkende verdeler van Veralu voor de definitieve afwerking van het geheel.


Productieproces: PVC

Sterke partners
VEKA is een gerenommeerd leverancier én één van de wereldmarktleiders voor kunststof profielsystemen, zowel voor vensters als deuren. Samen vormen Veralu en VEKA dan ook een sterke tandem. De Duitse leverancier zorgt voor de extrusie op basis van hoogwaardige grondstoffen en additieven. Belangrijk om te vermelden is het kwaliteitsmanagement van VEKA, dat inmiddels heeft geleid tot het DIN ISO 9001 kwaliteits-certificaat, het Certificaat van de Gütegemeinschaft Kunststoff-Fensterprofile en het Certificaat van het KOMO-instituut te Nederland. Uiteraard beschikken zij ook voor de Belgische markt over de nodige officiële ATG erkenningen.
Verwerken
De verwerking van PVC profielen gebeurt volgens dezelfde succesformule als de aluminium profielen. Gegevens op een diskette 'leren' de machines waar ze de profielen moeten frezen, zagen en boren. Bij een temperatuur van 250° C worden de kaders aan elkaar gesmolten. Doorgedreven automatisering brengt de profielen tot in de afwerkingfase. Het beslag en de rubberen dichtingen komen als laatste aan de beurt.
Monteren
Uit de losse kaders ontstaat uiteindelijk een afgewerkt raam. Ervaren plaatsers zorgen voor een perfecte plaatsing in uw woning of bedrijfspand.

© 2018 Veralu nv - Koningsbaan 86 - 2580 Putte (Beerzel) - Tel. +32.15233374 - Fax +32.15235660 - info@veralu.be Design by Webbreezer Solutions