Nederlands . Français  Index
 Zo zag u de wereld nog nooit  EIS ALTIJD
 KWALITEIT

ONDERNEMING . historiek

Hoe het begon...

Aluminium ramen, deuren en balkonleuningen vormen al sinds 1964 de specialiteit van Verreth Aluminium Constructies. Om dit te benadrukken plaatste de oprichter, Norbert Verreth, een kroontje boven de bedrijfsnaam en koppelde hij meteen een leuke anekdote aan de geschiedenis. Het logo verwees immers naar een meermaals bekroonde wielrenner, namelijk Rik Van Looy of 'de Keizer van Herentalsí

Veralu

In 1968 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Beerzel. Hierdoor kon Verreth Aluminium Constructies het actieterrein verder uitbreiden en kreeg het vaste voet bij de grote bedrijven. Een korte en welluidende bedrijfsnaam drong zich op: Veralu, met het gekende logo was geboren! Dit logo is tevens geregistreerd.

Nieuw tijdperk

De opkomst van kunststof bij de productie van ramen en deuren luidde een nieuw tijdperk in. In 1970 kwam er een productielijn voor pvc ramen en deuren en dat zorgde voor heel wat innovaties. Juist daarna ontwikkelde Veralu een aluminium raam dat aan de binnenkant met hout was bekleed. Vanaf 1974 begon Veralu met het eigenhandig plaatsen van glas via een aparte glasafdeling.

Reageren op moeilijke tijden

Veralu wist de economische crisis van 1973-74 en 1982-83 om te buigen in kansen, met een gestage groei als gevolg! Voor het eerst bereikte het personeelsbestand de kaap van 50. In datzelfde jaar werd ook de eerste serie van het eigen Veralu-systeem ontwikkeld en ontstond het bekende Veralu profiel.

Nieuwe start in 1995

In 1989 deed de zoon Filip Verreth zijn intrede in het bedrijf, net voor de invoering van een volledig computergestuurd machinepark. Maar op 20 oktober 1995 sloeg het noodlot toe. Veralu werd getroffen door een hevige brand, die 32 jaar arbeid in 2 uur totaal vernielde. Met de heropbouw kwamen er echter ook extra stimulansen naar boven. Amper vier maanden later stond er een nieuw complex, volledig uitgerust met de modernste apparatuur.

Veralu op de groene mat

In 1996 betrad Veralu het voetbalveld en sponsorde het twee jaar lang eersteklasser KV Mechelen. Daarna volgde een 'transfer' naar Westerlo, opnieuw als hoofdsponsor. Samen met de ploeg van 't Kuipke rukt Veralu mee naar de top Op 27 mei 2001 behaaIde KVC Westerlo zelfs de Beker van BelgiŽ. Vanaf 2004 is Veralu co-sponsor geworden van KVC Westerlo.

TOEKOMST

CE-normering

De invoering van de CE-normering voor aluminium en pvc ramen en deuren kan voor de bouwsector en constructeurs belangrijke gevolgen hebben. Alleen producten onder Europese goedkeuring mogen dan naar de EU-lidstaten uitgevoerd worden. Veralu zal klaar staan wanneer de regelgeving in voege treedt!

Productiebedrijf

Grotere productiebedrijven zullen steeds belangrijker worden. Veralu maakt zich op, om deze evolutie te volgen. Bij Veralu zal de automatisering van de productie steeds een belangrijk aandachtspunt blijven. De belangrijkste vakbeurzen worden jaarlijks bezocht, om de nieuwste technieken op te volgen en indien mogelijk te integreren. De gevolgde leuze is om niet de grootste te zijn maar wel de modernste en de snelste, m.a.w. "Simply the best"!


© 2018 Veralu nv - Koningsbaan 86 - 2580 Putte (Beerzel) - Tel. +32.15233374 - Fax +32.15235660 - info@veralu.be Design by Webbreezer Solutions